top of page
lucas 1_edited.jpg

Lucas Branquinho (°1968)

Hoi, ik ben Lucas, 50-Plusser en vader van een ferme tienerzoon.

Opgegroeid als aangepast kind, serieus in alles en al snel het kindse voorbij, was ik tegen de puberteit mezelf al helemaal kwijt. Ik begon in die periode dan ook al naar zelfhulpboeken te grijpen.

In de adolescentie en mijn jong volwassen leven nam de rebel in mij de overhand. Op mijn 27 liet ik huis, tuin, job en lief achter en trok de wijde wereld in voor 3 jaar. Een tijd waarin verslavingen hoogtij vierden, eindigde met een 10-daagse “Vipassana”-retraite in Nieuw-Zeeland. Deze bracht mij voor het eerst naar mijn Bron, die ik nooit eerder op die manier had gevoeld. Van een geest in complete chaos ging ik naar complete innerlijke rust en focus. Ik keerde terug naar België om mijn leven terug op de rails te zetten.

 

Er volgden nog vele cursussen, retraites en groeitrainingen -én valkuilen, waarbij ik telkens ook voelde dat het dàt was wat ik uiteindelijk wilde gaan doen: mensen kunnen ondersteunen in een proces, te helen om zo dichter bij zichzelf te komen. Tegelijkertijd hield ik niet van veel “blabla” of ingewikkelde technieken en zocht ik naar iets natuurlijk, eenvoudig, dat heel diepe transformatie teweeg kon brengen.

 

Zowat 7 jaar geleden begon ik aan een reis die mij op diepere lagen bracht dan ooit tevoren. Ik leerde ondermeer mijn immense kwaadheid en innerlijk gevecht kennen, kwam in aanraking met een heel diep verdriet,… . De inzichten die hierbij vrij kwamen, trachtte ik zo goed als mogelijk te integreren in het dagelijkse leven, ging ook gezonder en vrijer -los van verslavingen, dichter bij de natuur- leven en kwam zo tot heling van dieper liggende trauma’s.

 

Omdat dit het beste was dat mij ooit overkomen was bracht ik dit 2 jaar geleden op een nog dieper niveau, volgde een intensieve plantentraining, met de intentie van op mijn beurt anderen te kunnen begeleiden in hun proces.

bottom of page